Vakiintuneen kierrätys-, lajittelu- ja rakennusmateriaalien kiertoprosessinsa ansiosta NGR on erinomaisesti valmistautunut tulevaan muutokseen. Kun lainsäädäntö edellyttää ilmastojalanjäljen ja elinkaariarvioiden (LCA) raportointia, kasvaa dokumentoidun ympäristösuoritteen omaavien kierrätysmateriaalien tarve.
– Rakennusyritykset ovat jo alkaneet etsiä tapoja pienentää hiilijalanjälkeään. Meidän vahvuutemme on kyky toimittaa kierrätettyä materiaalia, jonka alkuperä ja laatu ovat selkeästi jäljitettävissä, sanoo NGR:n toimitusjohtaja Tobias Hästbacka.
Laki edellyttää, että materiaalien ympäristövaikutukset raportoidaan koko elinkaaren ajalta – tuotannosta uusiokäyttöön. Tämä tekee kiertotaloudesta keskeisen osan tulevaisuuden rakennusprojekteja. NGR:n palvelut vastaavat näihin uusiin vaatimuksiin tarjoamalla laadukkaita ja tarkistetusti kierrätettyjä materiaaleja.
– Emme ole enää pelkkä jätteiden vastaanottaja. Haluamme olla strateginen kumppani koko rakennusprosessissa, Hästbacka painottaa.
Vuonna 2026 säädökset tiukkenevat entisestään. Rakennusten ja rakennustyömaiden hiilijalanjälki ja hiilikädenjälki on silloin raportoitava. Samalla rakennusten elinkaari ja uudelleenkäytettävyys nousevat keskeisiksi tekijöiksi projektien suunnittelussa ja arvioinnissa. NGR:lle tämä on luonteva askel oikeaan suuntaan.
– Visioomme kuuluu rakentaminen, jossa resurssit kiertävät ja ilmastovaikutukset minimoidaan. Uusi lainsäädäntö tukee tätä tavoitetta, sanoo Hästbacka.
Rakennusala on siirtymässä lineaarisista prosesseista kohti kiertotaloutta, mikä vaatii uusia toimintatapoja, kumppanuuksia ja toimijoita.
NGR on kokemuksellaan, kapasiteetillaan ja kokonaisvaltaisella otteellaan valmis ottamaan johtavan roolin tässä muutoksessa.